hoe jullie trouwfeest eruit ziet bepaal je helemaal zelf. Kies je voor een fuif, traditioneel dansfeest of een Bogo tuinfeest, dan zorgen aangepaste bloemen en decoratie voor de juiste omkadering en sfeer.

 

Een bruidsboeket is persoonlijk en wordt steeds naar uw wensen gemaakt.

Aangepaste corsages en tafelversiering horen ook tot de mogelijkheid.

 

alle informatie kan bekomen worden tijdens een persoonlijke afspraak

 

 

 

Op deze pagina vind je een impressie van wat bloemwerk. Niet alle boeketten of voorbeelden zijn door mij gemaakt. Het is uiteraard wel mogelijk om een boeket zoals afgebeeld te bestellen..

  • een afspraak maak je het liefst een paar maanden voor de grote dag.
  • breng foto's of prenten mee van bloemen of boeketten die je graag ziet
  • een lapje stof van het trouwkleed kan ook voor inspiratie zorgen
  • er wordt altijd eerst een testboeketje gemaakt zodat je een idee hebt hoe je boeket eruit zal zien.
  • contacteer ons vrijblijvend op:

els.harnisfeger@telenet.be

0496/695978

 

De 10 populairste trouwbloemen

 

Tolt je hoofd als je uit honderden soorten fraaie bloemen net die moet kiezen die past bij je huwelijk? Om je te helpen beslissen, zetten wij onze favoriete –en meteen ook de populairste- trouwbloemen op een rijtje.

 

 

 

 

 

1. De roos

 

Ah, hét symbool van liefde en passie. De roos is de ster in de wereld van trouwpartijen en is verkrijgbaar in een wijd boeket van kleuren. Of je nu een eenkleurige of tweekleurige bloem wil, je hebt ze maar voor ’t uitkiezen. Er bestaan zelfs gestreepte rozen. De duizenden rozenvariëteiten zijn het jaar rond verkrijgbaar tegen een schappelijke prijs. En ook al worden rozen geassocieerd met rozengeur, toch is niet elke roos geparfumeerd.

Dit zijn de drie types van rozen die worden gebruikt als huwelijksbloem:

- hybride theerozen (de typische, klassieke, commerciële roos)

- trosrozen: meerdere bloemen per stengel, die gans de zomer doorbloeien.

- tuinrozen (duurdere soort, welriekend)

 

 

 

 

 

 

2. De tulp

We associëren tulpen weliswaar met Nederland, maar oorspronkelijk komt deze bloem uit Perzië. Symbolisch staat de tulp voor een gelukkige toekomst; hoogst toepasselijk dus als het op een huwelijk aankomt.

Je hebt witte, roomkleurige, roze, gele, perzikkleurige, rode en zelf paarse tulpen. De “gewone” tulpen zijn het jaar door verkrijgbaar, maar zeldzame variëteiten kunnen prijzig zijn.

Tulpen werken perfect in een huwelijkssetting, zowel als boutonnières als tafelbloemen. Je hebt onder meer enkelbloemige, dubbelbloemige en lelie-achtige tulpen.

 

 

 

 

 

3. Aronskelk

 

Een elegante, trompetvormige bloem die oorspronkelijk uit Afrika komt en symbool staat voor oogverblindende schoonheid. De aronskelk staat afgebeeld op tal van Art Nouveau en Art Deco-werken. Er zijn twee soorten verkrijgbaar: de grote versie met een lange stengel, geschikt voor boeketten en grote arrangementen, en daarnaast heb je een miniversie die geknipt is voor boutonnières en corsages. Roomkleur is het populairst, maar je kan aronskelken ook vinden in geel, oranje, mauve en donkerpaars.

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Lelietje-van-dalen

 

 

Het lelietje-van-dalen waarvan de belvormige bloempjes aan een dunne stengel bengelen, wordt ook soms de ladder naar de hemel genoemd. Haar frisse geur is superpopulair in eau-de-toilette. In de Noorse mythologie wordt de bloem gelinkt aan Ostara, de godin van de lente. En ook al bloeit het lelietje-van-dalen in de lente, je vindt het in bloemzaken bijna het hele jaar door –tegen weliswaar een indrukwekkende prijs.

 

Dit bloempje wordt typisch gebruikt in combinatie met andere bloemen in een boeket. Het witte lelietje-van-dalen is het bekendst, maar een bestaat ook een roze variëteit (die echter zeer zeldzaam is).

 

 

 

 

 

5. Hydrangea

 

Een uitbundige kijk-naar-mij bloem die in het oog loopt. Ze bestaat in pittige kleuren zoals paars, roze en blauw. Geen wonder dat hydrangea in de taal der bloemen staat voor “ijdelheid”. De hydrangea die je vaak ziet in tuinen wisselt in kleur van kauwgumroze naar hemelsblauw, afhankelijk van hoe zuur de bodem is. In bruidsboeketten vind je vaak een stengel of twee van deze middelmatig dure bloemen. Meestal worden de witte, groene, blauwe en roze varianten gebruikt.

 

 

 

 

6. Pioen

 

De pioen of pioenroos behoort tot de boterbloemachtigen en heeft een spectaculaire bloem met een een sterk parfum. Vreemdgenoeg wordt de bloem historisch geassocieerd met “verlegenheid”. Gedurende meer dan duizend jaar werd de bloem gekweekt in Azië, om dan verder ontwikkeld te worden door de Fransen. Grofweg zijn er twee pioensoorten: boompioenen (komen hier echter niet veel voor) en kruidachtige pioenen. Een boeket dat louter bestaat uit pioenen kan er heel fraai uitzien; daarnaast kan je de bloem ook inzetten in mooie bloemstukken voor de tafel. De bloem bloeit in de late lente tot de zomer en wordt geïmporteerd in de herfst.

De hoofdkleuren van de pioenroos zijn roze, rood en wit.

 

 

 

 

 

7. Ranonkel

 

Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk alternatief voor rozen of pioenen, overweeg dan de charmante ranonkel met zijn overdaad aan bloemblaadjes. De bloem werd ontdekt rond de 13e eeuw in het verre oosten en heeft een lekkere, niet overweldigende geur. Past prima in het bruidsboeket, of als boutonnière en is onder meer verkrijgbaar in wit, geel, oranje en rood.

 

 

 

 

 

 

8. Stephanotis

 

Deze bloem wordt ook wel de “bruidsbloem” genoemd omdat ze zo vaak wordt verwerkt in bruidsboeketten. Oorspronkelijk komt de stephanotis met de welbekende stervormige bloempjes, uit Madagascar. Ze geurt naar lelie en jasmijn en staat symbool voor huwelijksgeluk. Eigenlijk is het een klimplant en de bloempjes moeten dan ook een voor een langs een draad geleid worden vooraleer ze in een boeket kunnen worden geschikt. De stephanotis is het jaar door verkrijgbaar. Bij een formeel huwelijk past een klassieke stephanotis-boutonnière perfect.

 

 

 

 

 

 

9. Reukerwt (Lathyrus odoratus)

 

Met zijn heerlijke snoepgeur en brede waaier aan pastelkleuren, is deze zelfhechtende klimplant een populaire keuze voor bruidsboeketten en tafelversiering. De bloempjes ogen delicaat en worden niet groter dan 3,5 cm.

 

 

 

 

 

 

10. Gardenia (Kaapse jasmijn)

 

De gardenia is de nationale bloem van Pakistan, en oudere generaties zullen zich herinneren hoe de beroemde jazz-zangeres Billie Holiday vaak gardenia’s in haar haren droeg. Het donkergroene blad en de bekoorlijke roomwitte bloemen ogen prachtig in een bruidsboeket of drijvend in een lage vaas als tafelstuk. Eén enkele gardenia wordt trouwens ook gebruikt als welriekend corsage. Let wel: de bloemen zijn delicaat dus je springt er best voorzichtig mee om. Deze bloem is niet de goedkoopste optie voor je bruidsboeket.

 

 

bloemen-els

Els Harnisfeger

Vanovers 10

9990 Maldegem

0496/695978

els.harnisfeger@telenet.be

Copyright © All Rights Reserved